Gyors nyelvtanulás agykontroll módszerrel

A Telepátia Nyelviskolában alternatív és  klasszikus nyelvoktatási módszereket ötvözünk. Az oktatás alapja a Silva féle Agykontroll (www.agykontroll.hu/pozitiv-hozzaallas).

A tanulás első lépéseként a hallgatók relaxált állapotban látnak és hallanak egy idegen nyelvű szöveget. E relaxáció során – hasonlóan ahhoz, mint amikor egy zeneszámot második hallásra felismerünk, és harmadik hallásra már a rádióval együtt énekelünk – a látott és hallott szövegek bekerülnek a tudatalattinkba.

Közös nyelvtanulás agykontrollal

 

Mi a titka annak, hogy mindaz, amit látunk és hallunk, valóban beépül a tudatalattiba?

Az Agykontroll szakemberei és a nyelvtanárok egyetértenek abban, hogy ahhoz, hogy valamit megjegyezzünk, valamilyen (lehetőleg pozitív) érzelmünk kell kapcsolódjon az elsajátítandóhoz: tetsszen, de legalábbis érdekeljen. Első lépésben ez az az élmény, hogy a tanulnivágyó úgy érezheti, már ott is van abban az országban, melynek nyelvét szeretné elsajátítani. Olyan helyzetekben, melyekben ott lesz majd, vagy szeretne lenni. Eközben nincs teljesen magára hagyva, hiszen a szövegeket anyanyelvén is látja, illetve hallja. Innen már csak néhány lépés, hogy maga is megszólaljon. A szórakoztató tanári órákon, melyeknek mindegyike egy-egy képzeletbeli utazás, észrevétlen válnak tudatossá a tudat alatt már elsajátított fordulatok, és aktívvá a passzív tudás.

Hogyan tudjuk később is használni/aktiválni a tudatalattinkból a tananyagot?

A tanári óra élménye is rögzül, hozzákapcsolódik a stúdió órán elmélyült tananyaghoz. Így később bármikor, amikor nyelvi környezetbe csöppenünk, vagy egyszerűen csak meg kell szólalnunk a tanult nyelven, az agyunk észrevétlenül „átkapcsol”. A korábbi pozitív élmények hatására el fogjuk tudni mondani, amit szeretnénk, s azt is megértjük, amit nekünk mondanak. Az élménytanulással rögzült szókincset tehát nem lehet elfelejteni, csupán külső vagy belső impulzusokra van szükségünk, hogy előhívjuk magunkból tanultakat.

Ajánlott irodalom:

  • Silva, J.-Stone, R.B.: Agykontroll mesterfokon, Agykontroll Kft., 1992
  • Dr. Domján László: Agykontroll sikerek
  • Silva,José-Miele,Philip: Agykontroll Silva módszerével, Borsodi Nyomda, 1989
  • Rhonda Byrne: The Secret - A titok, Édesvíz Kiadó, 2007
  • Az emberi test, szellem és lélek + Stresszoldó relaxáció hangoskönyv, Geopen Kiadó, 2008
  • Georgia Witkin: Stresszoldás, Jokerex Kiadó, 2004

 

Szakértő segítség az alfa állapot eléréséhez